11:40, 28 Желтоқсан 2013 | GMT +5
Ғалымдар аптап ыстықта ерімейтін шоколад жасап шығарудың тәсілін тапты
АСТАНА. 28 желтоқсан. ҚазАқпарат - Манго мен пальмалық стеарин майынан алынған какао-майын ауыстырушы өнім шоколадтың жоғары температурада ерімеуіне көмектесе алады.

Малайзия ғалымдары шоколадтың аталған ауыстырушысы тіпті 37,5 градус кезінде де ерімеуіне мүмкіндік жасайды. Әдетте, какао майының орташа еру температурасы 34 градус болатын.
Аталған какао-майын ауыстырушы климаты ыстық елдерде жоғары температураға төзімді шоколадты өндіруде қолданылуы мүмкін.